У кошику  0

Для швидкого та надійного обмотування вантажів на палетах стретч-плівкою використовують напівавтоматичні та автоматичні пакувальні машини або ручні розмотувачі (диспенсери).

Класифікація палетопакувальних машин

Палетопакувальні машини (палетопакувальник) - сучасне пакувальне обладнання, яке дозволяє мінімізувати ручну працю при пакуванні вантажу на палетах стретч-плівкою.

Завдяки палетопакувальникам можна зекономити на пакувальних матеріалах, при цьому якісно запакувавши будь-який вантаж. Обмотаний на палетах плівкою товар захищений від складського пилу та негативних чинників (наприклад волога) і придатний для дуже далеких перевезень з мінімальним ризиком пошкодження вантажу під час транспортування, завдяки фіксації плівкою.

При пакуванні вантажу напівавтоматичними палетопакувальниками необхідна постійна присутність оператора: оператор встановлює палету, закріплює кінець плівки за вантаж, запускає цикл обмотки, в кінці циклу обрізає плівку та забирає палету.

В напівавтоматичних палетопакувальних машинах натяг стретч плівки може здійснюватися механічною або моторизованою кареткою. При обмотуванні палети моторизованою кареткою здійснюється попередній розтяг стретч-плівки - 250%, при чому початкова ширина стретч-плівки зберігається.

В залежності від використання існує декілька типів напівавтоматичних палетообмотувачів.

Палетопакувальники з обертовою платформою

Палетообмотувачі з обертовою платформою є найпоширенішим видом обладнання для пакування вантажів стретч-плівкою. Палета з вантажем встановлюється на платформу і обертається під час обмотки. Розміщення палети з вантажем на платформу здійснюється декількома способами:

  • Додаткова опція – під’їзна рампа для зручності під'їзду до палетообмотувача гідравлічних палетних візків
  • W-подібний виріз у платформі для заїзду гідравлічного візка або штабелера з вантажем, що дозволяє спростити процес навантаження-розвантаження палети з товаром
  • Використання вилочного навантажувача для підняття, переміщення, навантаження різних вантажів
Палетопакувальна машина ECOSPIR EV-150M
Висота палети до 2200 мм, платформа Ø1500, вантаж до 1700 кг
Палетопакувальник MH-FG-2000B/1,65-2700мм
Висота палети до 2500 мм, платформа Ø1650, вантаж до 2000 кг
Палетопакувальник MH-FG-2000AW/1,5-2400мм
Висота палети до 2300 мм, платформа Ø1500, вантаж до 2000 кг
Палетопакувальник MH-FG-2000BC/1,5-3000мм
Висота палети до 2600 мм, платформа Ø1500, вантаж до 2000 кг
Палетопакувальники з обертовою "рукою"

Палетообмотувачі з обертовою "рукою" не передбачають поворотної платформи, замість неї каретка з плівкою рухається навколо вантажу, що дозволяє швидко і ефективно пакувати нестабільні вантажі без обмежень у вазі, не використовуючи додаткову складську техніку.

Палетообмотувач MH-FG-700 з вилами
Розмір вантажу (ДхШхВ) 1200х1200х1800 мм
Палетопакувальник Youngsun MH-FG-2300B
Висота палети та діаметр вантажу до 2000 мм
Палетопакувальник Youngsun MH-FG-2300A
Висота палети 2000 мм, діаметр вантажу 1500 мм
Мобільний палетопакувальник

Мобільні палетообмотувачі є ідеальним рішенням при пакуванні нестійких, великогабаритних або важких вантажів нестандартної форми, а також у випадках, коли ускладнена доставка піддонів в місце пакування (склади, логістичні центри, тощо).

Машина легко пересувається оператором до місця пакування, далі оператор фіксує плівку до палети з вантажем, запускає програму і машина в автоматичному режимі їздить навколо вантажу з рулоном стретч-плівки, тим самим обмотуючи його. Це економить час на завантаження/розвантаження палет: поки машина обгортає палету, оператор може підвезти нову палету з вантажем для намотування або забрати обмотану палету.

Роботизовані палетопакувальники обладнані гумовим колесом для визначення траєкторії руху мобільного пакувальника, звуковою сигналізацією початку циклу, кнопкою негайної зупинки та захисними стопорами, що забезпечують високий рівень безпеки .

Палетообмотувач роботизований CPT-601
Горизонтальні та вертикальні машини

Горизонтально-пакувальні машини - автоматичні обмотувачі, призначені для одиничного або групового пакування виробів різної форми (плінтуса, труби, конвектори, бойлери, тощо) й розмірів у стретч-плівку шляхом ротаційного спіралеподібного обмотування.

Горизонтально-пакувальні обмотувачі можуть працювати в трьох режимах: безперервна обмотка виробу, обмотка тільки початкової й кінцевої частини виробу, проміжна обмотка виробу.

Горизонтальні машини для пересування виробу, що пакується обладнані ремінними урухомними транспортерами, а також пневматичними притисками для втримання товару під час обмотування.

Вертикально-пакувальні машини - напівавтоматичні обмотувачі, призначені для одиничного пакування вікон та дверей у стретч-плівку, як і горизонтальні машини, шляхом ротаційного спіралеподібного обмотування.

Вертикально-пакувальні обмотувачі можуть працювати в трьох режимах: обмотка "догори-вниз-догори", обмотка "донизу-вгору" та обмотка "вгору-донизу" .

Вертикальні машини оснащені притискним пристроєм для фіксації товару під час обмотування, функцією "плавний старт" для безпечного початку пакування та фунцією "позиціонування платформи" для вибору оптимального положення товару.

Пакувальник багажу - напівавтоматична пересувна машина для обмотки стретч-плівкою ручного багажу (валіз, сумок, ящиків, мішків, тощо) з метою захисту його від забруднень і ушкоджень, застосовується в аеропортах, на вокзалах і великих автостанціях.

Деякі палетопакувальні машини можуть бути обладнані спеціальним притискним пристроєм для фіксації вантажу на палеті в процесі обмотки.

Автоматичні палетопакувальники можуть працювати без присутності оператора. Переміщення вантажу здійснюється по конвеєру. Продуктивність може бути 10…140 палет в годину. Дані машини можуть бути оснащені великою кількістю додаткових опцій та налаштовуватися для пакування палет різних розмірів.

Ручні розмотувачі стретч-плівки

Розмотувачі стретч-плівки - спеціальні пристрої для ручної обмотки вантажу стретч-плівкою. Використовуються при невеликих обсягах пакування або в будь-яких інших місцях з обмеженим простором, де неможливе застосування палетопакувальників.

Диспенсери призначені для обмотки палет вручну. Використовуючи розмотувач значно спрощується процес ручного пакування палет стретч-плівкою, обмотка виконується швидше та акуратніше. Але найголовніша перевага використання ручного розмотувача - простота та безпека обмотки в нижній частині вантажу.

Розмотувач забезпечує можливість перенесення рулону плівки й натяг стретч-плівки при відмотуванні. Такі розмотувачі на нашому ринку пакувального обладнання мають інші назви: стретч-диспенсер, ручний тримач стретчу, стретч-абройлер.

Найбільш популярними ручними диспенсерами стретч-плівки є металеві (алюмінієві або сталеві) та пластикові розмотувачі.

  • Алюмінієві та сталеві ручні розмотувачі стретч плівки мають U-подібну конструкцію, яка складається з наскрізного, циліндричної форми утримувача, спеціальної кришки, яка фіксує рулон стретчу або гальмує його. Також металеві розмотувачі оснащені ергономічними рукоятками з полівінілхлориду для зручного перенесення і використання розмотувача.

    Металеві диспенсери для стретчу призначені для рулонів шириною від 300 до 500 мм, а внутрішній діаметр шпулі може бути 38, 50 або 75 мм

  • Пластикові ручні розмотувачі складаються із 3-х пластинчастого тримача і обертової ручки. Для великих рулонів можна використовувати два ручних утримувача, які вставляються в шпулю з обох сторін. Внутрішній діаметр шпулі 38 або 50 мм. Широко використовується для обмотування малогабаритних вантажів.

Приклади розмотувачів стретч-плівки
Ручний розмотувач стретч-плівки Ybico W111
Матеріал конструкції алюміній, рукояток ПВХ
Ручний розмотувач стретч-плівки BM-500
Матеріал конструкції сталь, рукояток ПВХ
Ручний розмотувач плівки W621
Матеріал пластик, діаметр шпулі 38 мм
Ручний розмотувач стретч-плівки W520
Матеріал пластик, діаметр шпулі 50 мм

Для розрізування та обрізання стретч-плівки використовується простий та зручний ніж.