У кошику  0

НОВИНКА! Компанія Козак+ розширила свій асортимент пакувальних матеріалів реторт-пакетами, як гарна альтернатива традиційним методам промислового консервування!

Реторт-пакети - це тип харчової упаковки, виготовлений із ламінату, гнучкого пластику та металевої фольги. Це дозволяє стерильно пакувати різноманітні харчові продукти та напої оброблені за допомогою асептичної обробки.

images/news/2023-07-18_retort/retort-package_8.jpg
images/news/2023-07-18_retort/retort-package_5.jpg
images/news/2023-07-18_retort/retort-package_6.jpg
images/news/2023-07-18_retort/retort-package_7.jpg
images/news/2023-07-18_retort/retort-package_1.jpg
previous arrow
next arrow
Структура реторт-пакету

Коли ми говоримо про те, наскільки чудові реторт-пакети, ми насправді говоримо про їх внутрішній структурний склад. Він має міцність металевих банок і захищає поживну цінність їжі.

Зокрема, кожен ретортний пакет складається з чотирьох шарів:

  • 1-й шар (внутрішній) – поліпропілен, який виконує роль термозварювальної поверхні та забезпечує міцність і гнучкість.
  • 2-й шар – нейлоновий шар захищає від стирання.
  • 3-й шар – шар алюмінію не тільки захищає від світла, газів і запахів, але й продовжує термін придатності продукту.
  • 4-й шар (зовнішній) – шар поліестеру забезпечує відмінну міцність і на ньому дуже легко друкувати.
  • Переваги реторт-упаковки
    • Економія коштів. Вміст не потрібно бланшувати або попередньо варити, що скорочує час і вартість виробництва та обробки, а також зменшує використання енергії та води.
    • Зручність. Споживачі вважають, що пакети легко використовувати, зберігати та утилізувати, а пакети для реторт легко відкривати, не доводячи проколювати метал або вимагати додаткових інструментів.
    • Безпека. Нагрівання рідин у банках може створювати небезпечний тиск, а банки, що відкриваються, залишають гострі краї, тоді як пакети для реторт легко та безпечно використовувати
    • Кращий брендинг. Видимість для споживача завдяки більшій площі брендингу та маркування та розміщенню продукту.
    • Якість. Продукти готуються безпечно та рівномірно, оскільки можна уникнути переварювання або нерівномірного приготування консервованих продуктів.
    • Різні варіанти дизайну. Упаковка для реторт доступна в різних розмірах і конфігураціях, формах, поверхнях для друку, з різними методами підвішування або стояння. Упаковка може бути плоскою, овальною, усіченою, конічною або майже будь-якою, яку тільки можна уявити та спроектувати, тоді як консерви чи продукти в пляшках мають очевидні обмеження.
    Використання реторт-упаковки
    Реторт-пакет дозволяє пакувати у себе різноманітну продукцію, наприклад:
    • Повністю приготовлені страви готові до вживання
    • Перепакування харчових продуктів для стабільного тривалого зберігання
    • Польові пайки
    • Пайки для кемпінгу, катання на човнах, походів або подорожей
    • Раціони космічної програми
    • Рибні продукти
    • Корм або закуски для домашніх тварин
    • Напої
    • Приправи

    Реторт-пакети були винайдені армією США для зберігання військових пайків у 1970-х роках і з тих пір зробили революцію у сегменті упакованих харчових продуктів "Ready-to-Eat".

    Чому реторт упаковка є революційною?

    Продукт у ретортах готується безпосередньо в герметичному пакеті. Це революційний процес пакування, що називається автоклавуванням, який полягає в нагріванні та стерилізації упаковки та вмісту. Пакет наповнюється продуктом, який потрібно нагріти, потім герметично закривається і обробляється відповідно до промислових інструкцій щодо часу та температури. Зазвичай це мінімум 50 хвилин при 120°C.

    Конструкція шарування різних типів пластмас і тонкої металевої фольги замінює традиційні циліндричні металеві банки або скляні банки, а гнучкі пакети-реторт потім обробляються в нагрітій посудині під тиском.

    Ретортне консервування видаляє все повітря з контейнера. Це робиться шляхом заповнення великої камери парою, а потім охолодження пари, створення вакууму. Камерні вакуумні машини є альтернативним способом створення вакууму. Натомість у домашньому процесі їжа готується в скороварці, подібно до того, як ви робите звичайне консервування, за винятком використання вакуумного пакета замість баночки.