НОВИНКА! Компанія Козак+ розширила свій асортимент пакувальних матеріалів реторт-пакетами, як гарна альтернатива традиційним методам промислового консервування!
Реторт-пакети - це тип харчової упаковки, виготовлений із ламінату, гнучкого пластику та металевої фольги. Це дозволяє стерильно пакувати різноманітні харчові продукти та напої оброблені за допомогою асептичної обробки.
Структура реторт-пакету
Коли ми говоримо про те, наскільки чудові реторт-пакети, ми насправді говоримо про їх внутрішній структурний склад. Він має міцність металевих банок і захищає поживну цінність їжі.
Зокрема, кожен ретортний пакет складається з чотирьох шарів:
Переваги реторт-упаковки
- Економія коштів. Вміст не потрібно бланшувати або попередньо варити, що скорочує час і вартість виробництва та обробки, а також зменшує використання енергії та води.
- Зручність. Споживачі вважають, що пакети легко використовувати, зберігати та утилізувати, а пакети для реторт легко відкривати, не доводячи проколювати метал або вимагати додаткових інструментів.
- Безпека. Нагрівання рідин у банках може створювати небезпечний тиск, а банки, що відкриваються, залишають гострі краї, тоді як пакети для реторт легко та безпечно використовувати
- Кращий брендинг. Видимість для споживача завдяки більшій площі брендингу та маркування та розміщенню продукту.
- Якість. Продукти готуються безпечно та рівномірно, оскільки можна уникнути переварювання або нерівномірного приготування консервованих продуктів.
- Різні варіанти дизайну. Упаковка для реторт доступна в різних розмірах і конфігураціях, формах, поверхнях для друку, з різними методами підвішування або стояння. Упаковка може бути плоскою, овальною, усіченою, конічною або майже будь-якою, яку тільки можна уявити та спроектувати, тоді як консерви чи продукти в пляшках мають очевидні обмеження.
Використання реторт-упаковки
Реторт-пакет дозволяє пакувати у себе різноманітну продукцію, наприклад:- Повністю приготовлені страви готові до вживання
- Перепакування харчових продуктів для стабільного тривалого зберігання
- Польові пайки
- Пайки для кемпінгу, катання на човнах, походів або подорожей
- Раціони космічної програми
- Рибні продукти
- Корм або закуски для домашніх тварин
- Напої
- Приправи
Чому реторт упаковка є революційною?
Продукт у ретортах готується безпосередньо в герметичному пакеті. Це революційний процес пакування, що називається автоклавуванням, який полягає в нагріванні та стерилізації упаковки та вмісту. Пакет наповнюється продуктом, який потрібно нагріти, потім герметично закривається і обробляється відповідно до промислових інструкцій щодо часу та температури. Зазвичай це мінімум 50 хвилин при 120°C.
Конструкція шарування різних типів пластмас і тонкої металевої фольги замінює традиційні циліндричні металеві банки або скляні банки, а гнучкі пакети-реторт потім обробляються в нагрітій посудині під тиском.
Ретортне консервування видаляє все повітря з контейнера. Це робиться шляхом заповнення великої камери парою, а потім охолодження пари, створення вакууму. Камерні вакуумні машини є альтернативним способом створення вакууму. Натомість у домашньому процесі їжа готується в скороварці, подібно до того, як ви робите звичайне консервування, за винятком використання вакуумного пакета замість баночки.