У кошику  0

На сьогоднішній день вакумне пакування набуло великої популярності, особливо в харчовій, хімічній і медичній галузі, дозволяє збільшити терміни зберігання продукції, зберегти стерильність вмісту, забезпечити естетичний товарний вигляд.

Вакуумні машини є невід'ємною складовою процесу вакуумування продуктів, товарів, тощо.

Вакуумна машина - напівавтоматичне пакувальне обладнання для пакування харчових продуктів або промислових товарів в пакети. Машина відкачує повітря з пакета (або заповнює МГС), а потім проводиться герметичне зварювання вакуумного пакета.

Відсутність повітря забезпечує ідеальні умови зберігання і дає ряд переваг. У безповітряному середовищі не розмножуються бактерії та інші мікроорганізми. Ці властивості дозволяють зберігати в належних умовах, харчові продукти, медичні товари, вироби з металу, мікросхеми, тощо.

Однокамерні вакуумні машини

В камерних вакуумних пакувальниках продукт або товар, який пакується, практично не контактує з навколишнім середовищем. Ці машини встановлюються в пакувальних цехах підприємств (м'ясокомбінатів, сирокомбінатів, кобвасні цехи тощо), в ресторанах, в супермаркетах, в закладах громадського харчування, в різних сферах: банківська, офісна, поштова, тощо. Для таких машин ідеально підходять вакуумні гладкі пакети.

Особливості камерних вакуумних машин
  • Корпус та камера вакууматорів виготовлені із нержавіючої сталі, що відповідає санітарним правилам і нормам для харчової промисловості
  • Камерні машини оснащені цифровими панелями керування, що дає змогу запрограмувати найбільш часто використовувані режими вакуумного пакування
  • Камерні вакууматори обладнані прозорою випуклою кришкою зі спеціально ударостійкого пластику для зручного контролю за процесом пакування
  • В залежності від моделі, камерні вакуум-машини можуть бути оснащені функцією газонаповнення для пакування продукції у МГС
  • Камерні вакуум-пакувальники під замовлення можуть постачатися із силіконовою планкою, в якій є дві робочі поверхні: гладка поверхня формує звичайний шов, а у перфоровану можна вставляти спеціальні символи для формування корисної інформації на шві - дата партії, серійний номер, код товару, тощо

Вакуум-пакувальники з однією камерою виготовлені в зручному компактному варіанті, завдяки чому економиться робочий простір. Конструктивно однокамерні машини можуть бути в таких варіаціях:

Підлогові машини оснащені колесами з гальмівними фіксаторами, що дозволяє перемістити пакувальник з одного місця в інше.

Приклади варіацій однокамерних вакуумних машин

У вакуумних машинах з 1 зварювальною планкою можна поміщати вакуумні пакети великих розмірів, а з 2 зварювальними планками використовують невеликі вакуумні пакети, що значно підвищує продуктивність.

Однокамерні з 1 зварювальною планкою
Вакуумна пакувальна машина Dongfeng DZQ-600B
Довжина планки 600 мм, розмір камери 630х630х240 мм
Вакуумна пакувальна машина Youngsun YS-DQ-500DQ
Довжина планки 500 мм, розмір камери 535х535х190 мм
Вакуумна пакувальна машина Youngsun YS-DZ-PT
Довжина планки 420 мм, розмір камери 430х440х80 мм
Вакуумна пакувальна машина Dongfeng DZ-280
Довжина планки 280 мм, розмір камери 387х290х70 мм
Однокамерні з 2 зварювальними планками
Вакуумна пакувальна машина Dongfeng DZQ-602B
Довжина планки 600 мм, розмір камери 630х630х240 мм
Вакуумна пакувальна машина Youngsun YS-DQ-500S
Довжина планки 500 мм, розмір камери 535х535х110 мм
Вакуумна пакувальна машина Youngsun YS-ZS-400SQ
Довжина планки 400 мм, розмір камери 425х445х150 мм
Вакуумна пакувальна машина Dongfeng DZ-400E
Довжина планки 400 мм, розмір камери 420х420х100 мм

Вакуумне пакування продуктів або товарів здійснюється за допомогою спеціалізованого обладнання, яке може мати різну конструкцію, розміри, конфігурацію, особливості виконання, при цьому принцип роботи для всіх видів таких пристроїв залишається однаковим.

Принцип роботи камерних вакууматорів
  • Підбір параметрів: глибина вакууму, тривалість і температура зварювання
  • Продукт або товар поміщається в пакет
  • Пакет незапечатаною стороною розміщують на зварювальні планці
  • Щільно притискають верхню кришу апарата
  • Насос викачує з камери повітря, тим самим забезпечуючи дуже низький тиск - менше 1 кПа (при пакування у МГС: відкачують атмосферне повітря з пакету і відразу ж заповнюють його підготовленою сумішшю газів)
  • По досягненню необхідної глибини вакууму апарат зварює шов на пакеті
  • Після зварювання здійснюється розгерметизація камери і відкривається кришка апарату
Відеоролик з використанням машини DZ-400E

У даному відеоролику продемонстровано послідовний процес пакування шинки та сосисок за допомогою вакуумної камерної машиниDZ-400E.

Двокамерні вакуумні машини

Двокамерні вакуумні машини - професійні та виробничі пакувальники, ідеальне рішення для великих підприємств з підвищеною продуктивністю пакування.

Широко використовуються на харчових (вакумування ковбас, сосисок, напівфабрикатів, риби, горіхів, тушок птиці, кролика, тощо), хімічних (пакування сипучих речовин), електронних (при пакуванні різних деталей, електродів для запобігання їх забруднення), агропромислових (для пакування аграрної продукції, насіння, добрив, тощо) підприємствах.

Двокамерні вакуум-пакувальники дозволяють збільшити продуктивність завдяки наявності двох камер, перекидної кришки між ними і чотирьох зварювальних планок. Це значно скорочує витрати часу: поки в одній камері відбувається процес вакуумування, оператор в іншій готує наступну порцію продуктів або товарів.

Безкамерні промислові вакуумні машини

Безкамерні промислові вакууматори застосовуються в основному для пакування габаритних, об'ємних предметів, які неможливо пакувати у звичайному камерному вакуумному апараті. Головною особливістю є те, що апарат не обмежений розмірами вакуумної камери.

Приклади промислових безкамерних машин

Зварювальні планки приводяться в дію за допомогою пневматики - процес зварювання пакету відбувається автоматично. За своєю конструкцією промислові можуть бути з одною або двома висувним насадками (сопло) для відкачування повітря з вакуумного гладкого або рифленого пакету.

Вакуумна машина безкамерна YS-ZKW-850 вертикальна
Довжина планки 850 мм, розмір упаковки до 1100х1000х1800 мм
Вакуумна пакувальна машина Dongfeng VS-600
Довжина планки 600 мм, розмір пакета необмежений
Вакуумна пакувальна машина Mercier ME-455VGD
Довжина шва 450 мм, ширина шва 5 мм
Вакуумна пакувальна машина Mercier ME-355VSD
Довжина шва 350 мм, ширина шва 5 мм
Безкамерні побутові вакуумні машини

Безкамерні побутові вакууматори дуже зручні завдяки невеликим габаритам і швидкій підготовці до роботи. Використовуються в різних галузях: кафе, ресторани, супермаркети й магазини, пакування чутливої електроніки, в побуті. Призначені для щоденного пакування харчових продуктів, напівфабрикатів і готових страв у вакуумне середовище.

Для побутових вакуумних машин ідеально підходять рифлені пакети та рулони. Також домашні вакуум-машини укомплектовані зручним ручним обрізувачем плівки, що дозволяє обрізати рулонні пакети.

Приклади побутових безкамерних машин
Вакуумна пакувальна машина Status Provac 360
Подвійний шов, довжина планки 360мм, тиск вакууму -900 мбар
Вакуумна пакувальна машина Status SV2000
Ширина пакета до 280 мм, тиск вакууму -800 мбар
Вакуумна пакувальна машина Status HV-500
Ширина пакета 280 мм, швидкість 14 л/хв, потужність 0,2 кВт
Вакуумна пакувальна машина Status BV-500
Ширина пакета 280 мм, швидкість 12 л/хв, потужність 0,18 кВт
Принцип роботи безкамерних вакууматорів
  • На зварювальну планку розміщують відкриту сторону пакета
  • Щільно притискають верхню кришку
  • Включається автоматичний насос і повітря відкачується
  • Після того, як в пакеті не залишилося жодної молекули кисню, машина зварює його, формуючи акуратний шов
Відеоролик з використанням машини Provac 360

У даному відеоролику продемонстровано процес пакування різних харчових продуктів за допомогою вакуумної безкамерної машини Status Provac 360.

Безкамерні побутові вакуумні машини, крім звичайного пакування у вакуумні пакети, здійснюють вакуумування контейнерів за допомогою спеціального гнучкого шланга.