У кошику  0

Промислові степлери - пакувальні інструменти, які призначені для зшивання (запечатування) дна, боковин або верха картонних коробок за допомогою металевих скоб.

Ручні степлери

Ручні степлери - інструменти, призначені для скріплення металевими скобами як однотипних матеріалів, так і різних по товщині та структурі.

Їх надійність і довговічність обумовлена тим, що в них просто нема чому ламатися - механізм виготовлений зі сталі та максимально простий.

За способом роботи ручні степлера поділяються на механічні та пневматичні.

  • При механічні роботі оператор натискає на рукоятку, пружина стискається, а після спуску з великою силою заганяє скобу в скріпляєму основу. Як тільки важіль стає у вихідне положення, на місце використаної скоби надходить наступна
  • У пневматичному степлері удар відбувається за рахунок енергії стисненого повітря. Подачу повітря забезпечує компресор, а момент подачі визначається натисканням кнопки.

Для зручності використання ручних степлерів використовується спеціальний балансир для підвіски інструмента.

Степлер ручний обтискний M-Ring 5
Механічний, скоба D-ring, місткість 50 скоб
Степлер механічний ручний Damet MA/15-18
Механічний, скоби 35/15, 35/18, місткість 100 скоб
Степлер ручний універсальний Damet SP-50c
Пневматичний, скоби SВ/10, SВ/13, SВ/16, місткість 100 скоб
Степлер пневматичний обтискний P-Ring 3
Пневматичний, скоба 516G100, місткість 100 скоб
Підлогові степлери

Підлогові степлери - промислове обладнання, яке призначене для швидкого та надійного зшивання гофролотків і коробів різних типів.

На відміну від ручних степлерів, підлогові приводяться в дію за допомогою ножної педалі. Конструкція являє собою стійку з двома горизонтальними перекладинами зверху і педаллю внизу. На верхні перекладині містяться скоби, а також на кінці знаходиться зшиваючий механізм. Нижня перекладина - стійка-фіксатор, на якій розміщується заготовка коробки зі скріпленим дном.

Скобозшивач Damet RG-DT 1000 /16B для гофротари
Робоче плече 1000 мм, тип скоб 16B, місткість 300 шт.
Скобозшивач для виробництва коробок М 340T
Механічний, робоче плече 340 мм, коробка типу кришка
Скобозшивач для дна гофротари Damet P 550D
Пневматичний, плече 550 мм, для дна гофротари
Скобозшивач для виробництва коробок М 750
Механічний, плече 750 мм, для бокових стінок

УВАГА! Правильно підібрана скоба повинна бути мінімум на 4 мм довше, ніж товщина матеріалу, який зшивається (в залежності від його еластичності).

Класифікація та види гофрокартону

Гофрокартон - багатошаровий пакувальний матеріал, який складається з одного або декількох гофрованих (хвилястих) шарів, що чергуються зі звичайними плоскими листами. Товщина виробу може досягати від 3 до 10 мм.

Залежно від кількості шарів гофрокартон класифікується:

  • Двошаровий - складається з одного плоского та одного гофрованого шарів.Використовується найчастіше як прокладочний або обгортковий матеріал
  • Тришаровий - складається з двох шарів плоских і одного гофрованого шару. Основною сферою застосування є виготовлення коробок, 4-х клапанних ящиків і кондитерських лотків
  • П'ятишаровий - складається з трьох плоских (двох зовнішніх та одного внутрішнього) і двох гофрованих шарів. Сферою застосування є виготовлення коробок великих розмірів для важких видів продукції
  • Семишаровий - складається з трьох гофрованих і чотирьох плоских шарів. Використовуються для виготовлення коробок великих розмірів для надважких видів продукції

Розмір папіру для гофрування (флютинга) часто залежать від призначення упаковки, ваги її вмісту, дальності перевезень, конфігурації короба:

Типи гофри
Тип гофриНазва гофриКрок гофри (t), мм Висота гофри (h), мм
AВелика8,5-9,54,4-5,5
BДрібна4,5-6,42,2-3,2
CСередня6,5-8,02,2-4,4
EМікрогофра3,2-3,61,1-1,6

Найпоширенішим, мабуть, є тришаровий гофрокартон. Він використовується для виготовлення упаковки для різноманітної продукції: алкогольні та безалкогольні напої, кондитерські вироби, харчові продукти, макарони, мило, порошки, тощо).

Застосування різного виду картону:

  • Профіль А - картон з цим типом гофри має високу пружність. Упаковка з нього використовується для тендітних виробів і в якості вкладишів.
  • Профіль B - застосовується при виготовленні гофроупаковки не вимагає високих демпфуючих показників. Це практично все: від харчових продуктів до промислових виробів
  • Профіль C - поєднує в собі всі переваги профілів А і В. Картон цього типу підходить для пакування практично всіх типів товарів
  • Профіль E - мікрогофрокартон застосовується для споживчої упаковки невеликого розміру. З мікрогофрокартону можна зробити дуже маленькі коробки.

Буває також комбінований гофрокартон, що виготовляється з різними поєднаннями профілів, наприклад:

Комбінація профілів
Комбінація профілів
  • Профіль BC - поєднання двох типів гофри В (дрібна) та C (середня)
  • Профіль AB - поєднання двох типів гофри A (велика) та В (дрібна)
  • Профіль BE - поєднання двох типів гофри B (дрібна) та E (мікрогофра)

Виробних даних степлерів є давній партнер компанії «КОЗАК+» польська компанія «Damet» - найбільший виробник скобозшивачів і скоб для промислового пакування.

Скоби для степлерів Степлери ручні Степлери підлогові