У кошику  0

Обв'язувальні інструменти - спеціальні ручні пристрої, призначені для скріплення кінців пакувальної обв'язувальної стрічки за допомогою скріпи, пряжки або способом зварювання.

Натяжні інструменти

Натяжні інструменти - ручні механічні пристрої, призначені для натягу пакувальної ПП, ПЕТ, сталевої стрічки. Широко застосовуються для швидкого пакування невеликих товарів або вантажів: коробки, пачки, ящики, меблі, піддони (палети), тощо.

Принцип роботи натяжних інструментів

Принцип роботи натягувача. Кінці стрепінг-стрічки, оберненої навколо вантажу, вставляються в натягувач. Один з кінців стрічки повинен йти по самому низу, під храповими колесами та фіксується спеціальним затискачем. Другий вставляється в прорізи різака і натяжного валу. Циклічними рухами ручки «вперед-назад» регулюється натяг пакувальної стрічки, а потім стрічка скріплюється за допомогою скріп у комплекті із затискним пристроєм або пряжкою. Після скріплення, ручку інструменту опускають вниз до упору - стрічка обрізається та забирають пристрій, зрушивши його вправо.

Відеоролик, у якому демонструється використання натяжного пристрою H-21.

Особливості натяжних пристроїв
  • Мають малу вагу, завдяки литим легкосплавним деталям корпусу та робочої ручки
  • Храповий механізм запірного елемента надійно втримує стрічку в натягнутому стані
  • Універсальна конструкція пристрою дозволяє застосовувати для натягу стрічок під різними кутами, у вертикальному положенні. Підходить для пакування виробів складної геометричної форми
  • Технічне обслуговування полягає тільки в періодичному змащенні машинним маслом вузла «тріскачки» і очищенні від нальоту ножа
  • Натягувач стрічки забезпечує високу швидкість своєї роботи за рахунок наявності храпового механізму, який дозволяє скоротити кількість рухів

Часто даний спосіб пакування, з застосуванням дротяної скоби, використовують при пакування вантажу, який в процесі транспортування і зберігання вимагає додаткового донатягування стрічки навколо попередньо упакованої продукції, наприклад упакована стрічкою деревина, яка в процесі перевезення може всихати, зменшуючись тим самим в обсязі і вимагає донатягування стрічки.

Приклади натяжних інструментів
Натяжний пристрій H-21 для обв'язування ПП стрічкою
Ширина ПП стрічки 12-19 мм, натяг обв'язки 115 кг
Натяжний пристрій P278 для обв'язки стрічкою ПЕТ, ПП
Ширина ПП або ПЕТ стрічки до 25 мм
Натяжний пристрій XW50 для кордової стрічки
Ширина кордової стрічки до 13…50 мм, натяг до 550 кг
Натяжний пристрій МУЛ-420 для сталевих стрічок
Ширина металевої стрічки до 19…32 мм, зусилля до 850 кг
Типи натяжних інструментів від Transpak

Компанія КОЗАК+ є офіційним дистриб'ютором продукції тайванської компанії Transpak в Україні. Пропонуємо Вам розглянути основні відмінності натяжних інструментів Transpak.

Модель натягувачаH-21H-22H-23H-26
Тип стрічкиполіпропіленовакордоваПП,ПЕТкордова
Ширина стрічки, мм12…199…1912…1925…40
Максимальна сила натягу, кг2002002001000
Вага інструмента, кг1,11,11,12,5
Затискні інструменти

Затискні інструменти - пристрої з сталі, призначені для скріплення металевими скріпами (скобами) кінців ПП, ПЕТ та сталевих пакувальних стрічок, попередньо натягнутих натяжним пристроєм у процесі обв'язки вантажів.

Завдяки довгим ручкам затискного інструмента є можливість застосовувати затискач скоб практично в будь-якому положенні упаковки. Крім того, довгі ручки утворюють ефективний важіль, який не вимагає фізичних зусиль оператора для затискача металевої скоби.

Принцип роботи затискних інструментів

Принцип роботи. Спочатку вантаж обертається стрічкою. Обидва кінці стрічки вставляються в металеву скріпу і натягуються за допомогою натяжного пристрою. Далі, затискним інструментом захоплюємо скріпу для фіксації, максимально розвівши ручки затискних кліщів і зводимо їх до упору. Деформована скріпа надійно фіксує стрічку.

Даний спосіб скріплення дуже надійний тому, що на місці обтиску скоби утворюються хвилеподібні вигини, які, за рахунок сили тертя, міцно фіксують кінці пакувальної стрічки.

Скріплювальний пристрій поділяють для поліпропіленової і поліестерової стрічок. Головна відмінність полягає в тому, що кліщі-пломбіратори для ПЕТ стрічки більш масивні, ніж для ПП стрічки. Це пояснюється тим, що скоба для ПЕТ стрічки зроблена з більш товстого металу і щоб її затиснути потрібно докладати більше зусилля. Окремо виділяють затискні пристрої для металевої стрічки. Пакувальні кліщі для сталевої стрічки зазвичай застосовуються на широких стрічках - 25-32 мм.

Приклади затискних інструментів
Затискний пристрій Youngsun J-19 для ПП стрічок
Ширина ПП стрічки 12, 16, 19 мм, сила скріплення 280 мм
Затискний пристрій Youngsun C380 для ПП та ПЕТ стрічки
Для ПП або ПЕТ стрічки 12-19 мм, сила скріплення 280 мм
Затискний пристрій Transpak H-36-12 для ПП та ПЕТ
Ширина ПП або ПЕТ стрічки 12 мм, сила скріплення 440 мм
Затискний пристрій МУЛ-430 для сталевої стрічки
Ширина сталевої стрічки 32 мм
Комбіновані інструменти

Ручні комбіновані пристрої - механічні, електричні або пневматичні стрепінг-інструменти, які виконують одразу три операції (стяжка, закріплення, обрізка стрічки), заміняючи при цьому три окремі інструменти.

Завдяки використанню комбінованого пристрою, при обв'язці пакувальною стрічкою не доводиться змінювати різні інструменти - збільшується швидкість пакування і, відповідно, продуктивність.

Механічні комбоінструменти - спеціальні пристрої, в яких всі операції скріплення кінців стрічки відбуваються вручну за допомогою металевої пакувальної скріпи.

Принцип роботи механічних інструментів

Принцип роботи механічних комбоінструментів. Один кінець стрічки проводимо під спеціальними затискними «вушками» і притискаємо, відвівши найменший важіль убік. Другий кінець проводимо над «вушками» і вставляємо в проріз валу храпового механізму. Натягуємо стрічку за допомогою рухів середнього важеля. Обхоплюємо стрічку металевою скріпою на місці спеціального П-подібного вирізу в пристрої. Опускаємо найвищі важелі вниз, до упору і максимально розводимо їх в сторони. Затискний механізм в цей момент обхвачує скобу зі стрічкою і надійно стискає її.

В деяких моделях принцип роботи інший: спочатку в спеціальну виїмку передньої частини інструменту вставляють скріпу. Потім через скріпу простягають два кінця стрічки. Один кінець притискається, а інший вставляється в прорізи храпового механізму. За допомогою маленького важіля натягуємо стрічку, після натягу рухаємо великий важіль до максимуму вперед - скріпа обтискає страпінг-стрічку. Відвівши важіль назад надлишок стрічки обрізається.

Приклади комбінованих механічних інструментів
Комбінований пристрій H-44-12 Hercules
ПП або ПЕТ стрічка 12 мм, натяг обв'язки 200 кг
Комбінований пристрій H-42-16
ПП стрічка 16 мм, скріплення 170 кг, натяг 80 кг
Комбінований пристрій XL-19
ПП стрічка 19 мм, скріплення 220 кг, натяг 90 кг
Комбінований пристрій для металевої стрічки A-333
Металева стрічка 12,7…19 мм, товщина 0,38…0,7 мм

Електричні комбоінструменти - високопродуктивні промислові пристрої з живленням від акумулятора або мережі, в яких всі операції скріплення кінців стрічки відбуваються автоматично за допомогою зварювання шляхом тертя.

Електроінструменти працють за принципом зварювання тертям. Накладена одна на іншу стрічки за допомогою спеціального вібратора, що швидко рухається, розігріваються до температури плавлення і під тиском сплавляються на регульовану глибину.

Майже всі електроінструменти мають окремо двигун для натягу і двигун для зварювання стрічки. У такий спосіб розділяється навантаження на двигуни під час роботи. Такий режим значно збільшує загальний ресурс експлуатації пристрою.

Принцип роботи електричних інструментів

У даному відеоролику демонструється робота стреппінг-інструмента з живленням від акумулятора Transpak H-46 Kronos.

Приклади комбінованих електричних інструментів
Комбінований пристрій JDС-13/16 для ПП та ПЕТ стрічок
ПП або ПЕТ стрічка 13-16 мм, сила натягу 280 кг
Комбінований пристрій Youngsun DD19A
ПП або ПЕТ стрічка 11-19 мм, сила натягу до 500 кг
Комбінований пристрій H-45L-16 Helios
ПП або ПЕТ стрічка 15-16 мм, сила натягу до 240 кг
Комбінований пристрій H-46B-19 Kronos для ПЕТ та ПП
ПП або ПЕТ стрічка 19 мм, сила натягу до 400 кг

Пневматичні комбоінструменти - потужні промислові пристрої, які для роботи підключаються до стандартних повітряних компресорів. Всі операції з'єднання кінців стрічки відбуваються автоматично за допомогою вібраційного зварювання шляхом тертя.

Пневмоінструмент забезпечує велику силу та швидкість натягу, а також високу жорсткість обв'язки. Процес відбувається за рахунок подачі через поршневу систему пневмодвигуна стисненого повітря, яке передає енергію на вібратор (зварювач), що розігріває та стискає складені разом стрічки.

Принцип роботи пневматичних інструментів

Пропонуємо Вашій увазі відеоролик, у якому демонструється процес обв'язки вантажу у приміщенні стрічкою Polistrap 16x0.8 за допомогою комбінованого пристрою DD19A.

Приклади комбінованих пневматичних інструментів
Натягувач FTL-32 і затискач FTS-32 для сталевих стрічок
Сталева стрічка 25-32 мм, тиск 0.4-0.6 МПа
Комбінований пристрій Youngsun B19
ПП та ПЕТ стрічка 13-19 мм, тиск 0.5-0.8 МПа
Комбінований пристрій A19 для ПП та ПЕТ стрічок
ПП та ПЕТ стрічка 13-19 мм, тиск 0.5-0.8 МПа
Комбінований пристрій A25 для ПП та ПЕТ стрічок
ПП та ПЕТ стрічка 19-25 мм, тиск 0.5-0.8 МПа

Принцип дії електричних та пневматичних стрепінг-інструментів простий, адже за один обв'язувальний цикл виконуються декілька операції: натяг і зварювання пакувальної стрічки з подальшим обрізанням надлишкового матеріалу. Оператору необхідно тільки вставити стрічку в інструмент та натиснути відповідні кнопки, які відповідають за натяг, зварювання та обрізку стрічки.

Компанія КОЗАК+ пропонує Вам широкий вибір обв'язувальних стрічок ПП Polistrap та високоякісні допоміжні витратні матеріали для страпінгу.