У кошику  0
Риба, м'ясо в пакеті
Пакети
вакуумні
харчові
slide3.jpg
Вакуумна машина для
дому
ресторану
кафе
slide2.jpg
Переваги вакуумних пакетів
  1. Збереження аромату та смаку
  2. Продовження терміну зберігання
  3. Захист від зовнішніх впливів
  4. Гарний товарний вигляд
slide4.jpg
Вакуумні машини
Dongfeng
previous arrow
next arrow

Пакування харчових продуктів в газовому середовищі - це сучасний спосіб збереження якості та свіжості харчових продуктів, він дозволяє в кілька разів збільшити термін зберігання без заморожування, а також виключити застосування хімічних добавок і консервантів.

Суть пакування в МГС - це заміна атмосферного повітря сумішшю атмосферних газів, яка перешкоджає розмноженню мікроорганізмів та зберігає властивості продукту. Гази, які складають атмосферне повітря - азот (N2), кисень (O2) і вуглекислий газ (CO2), в необхідних пропорціях використовуються для виробництва газової суміші, в якій чудово зберігаються свіжі харчові продукти.

Переваги пакування у МГС
  • збереження свіжості продукту протягом тривалого терміну
  • збільшення терміну зберігання в 2-7 раз порівняно з традиційним пакуванням у вакуум
  • максимально обмежене використання консервантів
  • натуральний і свіжий смак продукту, що досягається за рахунок застосування комбінацій натуральних складових атмосферного повітря
  • збереження смаку, аромату, кольору (особливо для свіжого м'яса)
  • пакування продуктів без деформації (зминання) упакованого продукту
Склад газової суміші

В якості МГС використовують або чистий азот або вуглекислий газ, або суміші, які складаються з вуглекислий газ/азот, вуглекислий газ/кисень/азот, або вуглекислий газ/кисень. Газоподібні суміші можуть зв’язуватися окремими видами харчових продуктів.

Опис основних елементів газової суміші
  • Азот (N2) - інертний газ, слугує наповнювачем для зниження концентрації інших газів всередині упаковки, а також запобігає зминанню упаковки при розчиненні вуглекислого газу в продукті. Азот погано розчиняється у воді і жирах, не робить прямого бактеріостатичного впливу і не впливає безпосередньо на стабільність упакованого продукту. Застосування цього газу дозволяє максимально повністю видалити залишки кисню, а це означає, обмежити розвиток аеробних бактерій
  • Вуглекислий газ (CO2), використовують зазвичай при концентрації в суміші близько 20%, виконує функцію бактеріостатичного компонента газової суміші, утримуючи і знешкоджуючи ріст аеробних бактерій і цвілі. На відміну від азоту CO2 легко розчинюється у воді і жирах. CO2 в продуктах, які містять велику кількість води, підвищує їх кислотність і тим самим збільшує термін зберігання продукції. Термін зберігання упакованого в МГС продукту значно збільшується, якщо дія CO2 на мікроорганізми відбувалась на ранніх стадіях їх розвитку. При не правильному виборі концентрації упаковка інколи нібито усаджується на продукті, як після вакуумування. Цей ефект усувається введенням в упаковку іншого газу - азоту
  • Кисень (O2) підтримує свіжість продукту за рахунок процесів "дихання" в продукті, дозволяє зберегти яскраво-червоний колір м'яса, який асоціюється у споживача з його свіжістю. В системі МГС особливо важливий правильний вибір долі кисню в суміші. У газові суміші для пакування свіжого м'яса вміст кисню може доходити до 80%
Терміни зберігання харчових продуктів

Завдяки пакуванню у модифіковане газове середовище термін придатності харчових продуктів збільшується в декілька разів, на відміну від зберігання продукції в атмосферному повітрі. Тривалість зберігання може бути різною, все залежить від типу упакованого продукту.

Таблиця термінів зберігання різних продуктів
ПродуктБез вакуумної упаковкиУ вакуумній упаковці МГС
Свіже м'ясо2-4 дня5-8 тижнів
Свіже м'ясо птиці3-7 днів7-21 днів
Сосиски2-4 дня4-5 тижнів
Оброблене м'ясо, нарізка2-4 дня4-5 тижнів
Свіжа риба2-3 дня5-9 днів
Оброблена риба2-4 дня3-4 тижні
Твердий сир2-3 тижні4-10 тижнів
М'який сир4-14 днів1-3 тижнів
Печиводекілька тижнівдо 1 року
Хлібдекілька днівдо 20 днів
Готовий салат2-5 днів5-10 днів
Піца7-10 днів2-4 тижні
Пироги3-5 днів2-3 тижні
Готові страви2-5 днів7-20 днів
Горіхи, чіпси4-8 місяців1-2 роки
Застосування МГС при пакуванні деяких продуктів

В залежності від типу м'яса і його жирності для пакування в умовах МГС використовуються газові суміші різного складу. Основним критерієм при підборі складу газової суміші вид упаковуваного продукту.

Рекомендована газова суміш для певних продуктів
Тип продуктуПродуктиРекомендований склад газової сумішіТермін зберігання
Рожеве або червоне м'ясоМ'ясо ягняти, яловичини, телятини, свинини, тощо70% O2 + 30% CO2,
для свинини - 30% CO2 + 70% N2
6-15 днів за температури +1…+2°C
М'ясні субпродуктиПечінка, нирки, язик, серце, хвости, кістки70% O2 + 30% CO25-8 днів за температури +1…+2°C
М'ясо птицікурка, качка, індичка, гуска70% O2 + 30% CO210-21 днів за температури +1…+2°C
Сира біла нежирна риба і морепродуктиЛящ, тріска, палтус, щука, акула, скат, сібас10% O2 + 60% CO2 + 30% N24-6 днів за температури +1…+2°C
Сира жирна риба і морепродуктиКороп, сьомга, лосось, форель, тунець40% CO2 + 60% N24-6 днів за температури +1…+2°C
М'ясна нарізка і ковбасиБекон, стейк, копчена яловичина і свинина, шинка, ковбаси, сосиски, тощо30% CO2 + 70% N23-7 тижні за температури +0…+3°C
Копчена, в'ялена риба, ікраРиба холодного, гарячого копчення, ікра всіх сортів, солена риба, сушена, в'ялена, тощо30% CO2 + 70% N27-21 днів за температури +0…+3°C
Шашлик в маринадіШашлик в маринаді (сіль, масло, оцет 13%)30% CO2 + 70% N212-15 днів за температури +4…+5°C
Вакуумні машини з функцією газонаповнення

Пропонуємо Вам від всесвітньо відомих виробників надійні та якісні камерні і безкамерні вакуумні машини. Дане обладнання призначене для пакування різних харчових продуктів (м'ясо, риба, сир, овочі, фрукти, горіхи тощо) та промислових товарів не тільки у безповітряне (вакуумне) середовище, а також у модифіковане газове. Модельний ряд:

Відеоролик з використанням машини DZ-420T

У даному відеоролику ви можете візуально ознайомитися з процесом пакування сосисок у безповітряне (вакуумне) та модифіковане газове середовище за допомогою вакуумної камерної машини DZ420T.