У кошику 0

Су-від

Пошук термінів в глосарії (дозволені регулярні вирази)
Термін Визначення
Су-від

Готування у вакуумі (від фр. sous-vide, «під вакуумом») — метод готування їжі, при якому м'ясо або овочі вкладаються в вакуумний пакет. З пакета за допомоги вакуумної машини відкачується повітря і пакет герметично запечатується. Їжа в пакеті повільно готується за порівняно низької й точно контрольованої температуратури (максимум 70–80°C), зазвичай у водяній бані.

Переваги готування їжі за технологією су-від
  • Продукт не має контакту з повітрям, не окислюється – отже, у ньому зберігається максимум смаку й аромату
  • При низькотемпературній обробці не руйнуються клітинні мембрани: тому страва виходить набагато соковитішою, ніж якби готувалася традиційними методами
  • Корисні легкі жири, що містяться в м'ясі та рибі легко руйнуються за високої температури у присутності кисню. Технологія sous vide залишає ці речовини неушкодженими і страви стають ще більш корисними
  • Температура однакова як усередині продукту, так і на його поверхні. Якщо при смаженні чи запіканні є ризик пересмажити чи пересушити страву, то тут усе готується рівномірно
  • Правильний підбір тривалості готування і температури робить страви надзвичайно м'якими і делікатними.
  • Овочі, які піддаються методу су-від, навпаки, зберігають свіжу, хрустку текстуру, чого складніше домогтися при звичайному готуванні.

Компанія "Козак+" пропонує вакуумні пакети, що підходять для технології sous-vide.

КУПИТИ: Вакуумний пакет рифлений 200 х 300мм для су-від
Перегляди - 764