У кошику  0

Тефлонові тканини та стрічки покритті політетрафторетиленом (ПТФЕ), полімером, який характеризується високою тепло- та морозостійкістю, гнучкістю та еластичністю, низьким коефіцієнтом тертя та високою зносостійкістю.

Політетрафторетилен, тефлон або фторопласт-4 (-C2F4-)n - полімер тетрафторетилену (ПТФЕ), пластмаса, що володіє рідкісними фізичними та хімічними властивостями і широко застосовується в техніці, в побуті, тощо. Біла, в тонкому шарі прозора речовина, що зовні нагадує парафін або поліетилен. Тефлон має дуже низький поверхневий натяг і адгезію, не змочується ні водою, ні жирами, ні більшістю органічних розчинників, а також залишається гнучким і еластичним при температурах від -70°C до +270°C.

Застосовуються тефлонові тканини та стрічки для покриття контактних вузлів, що нагріваються при зварюванні пакувальних матеріалів (виготовлення упаковки), покриття деталей обладнання з метою виключити налипання й пригоряння, покриття гарячих контактних частин обладнання, які здійснюють теплову обробку продуктів, у зварювальних машинах для полімерних плівок, як ізолюючий термостійкий матеріал.

previous arrow
teflon-roll-slide_1.jpg
teflon-roll-slide_2.jpg
teflon-roll-slide_3.jpg
teflon-roll-slide_4.jpg
teflon-roll-slide_5.jpg
teflon-roll-slide_6.jpg
next arrow
Переваги політетрафторетилена

    Таке захисне покриття харчового обладнання та його окремих деталей виконує кілька функцій:

  • Антипригарні. Зменшує ймовірність виникнення нагару і забезпечує бездоганний вигляд готової продукції
  • Антифрикційні. Знижує тертя і використовується в тих вузлах і механізмах, де неможливе застосування натурального мастила
  • Антиадгезійні. Виключає можливість прилипання продуктів до деталей
  • Антикорозійні. Допомагає обладнанню якомога довше зберегти свою працездатність, захищаючи металеві поверхні від руйнування
Класифікація тефлонових тканин

Компанія КОЗАК+ пропонує тефлонові тканини та стрічки з клейовим шаром та без нього. Там, де тефлонове полотно містить клейовий шар самоклеючі скловолоконні тканини з ПТФЕ (тефлоновим) покриттям виробляються за спеціальною технологією шляхом нанесення на одну зі сторін тефлонової тканини клейового шару. Клейовий шар захищений жовтим гофрованим полімерним матеріалом, який легко відділяється від тефлонової тканини перед застосуванням.

Полотно тефлонове відрізне, 80 мкм без клейового шару
Без клею, ширина 1000 мм, товщина 0,08 мм
Полотно тефлонове відрізне, 120 мкм із клейовим шаром
З клейовим шаром, ширина 1000 мм, товщина 0,12 мм
Тефлонова стрічка, 130 мкм x 10 м із клейовим шаром
З клейовим шаром, ширина 10 мм, товщина 0,13 мм
Тефлонова зональна стрічка 90 мм х 30 м x 130 мкм
Ширина 90 (20+50+20) мм, товщина 130 мкм
Історія виникнення матеріалу

Політетрафторетилен був відкритий у квітні 1938 року 27-річним вченим-хіміком Роєм Планкетт, який випадково виявив, що закачаний ним в балони під тиском газоподібний тетрафторетилен спонтанно полімеризувався в білий парафіноподібний порошок. Компанія Kinetic Chemicals, де працював Планкетт запатентувала речовину в 1941 році і зареєструвала торгову марку "Тефлон" в 1945 році. До 1950 року компанія DuPont придбала акції Kinetic Chemicals і стала випускати понад 450 тонн тефлону в рік. З тих пір патент на винахід тефлону належить компанії DuPont.

Отже, тефлон - це полімер з унікальними фізико-хімічними властивостями, що дозволяє застосовувати його в різних галузях промисловості: хімічній, електротехнічній, транспортній, харчовій, текстильній, паперовій, в медицині, у військовій та аерокосмічній техніці, в основному в якості покриття.

Тефлонові тканини Зварювачі Вакуумні машини